Heldere EPD’s voor een beter beeld
De EPD’s voor drie van onze kernproducten zijn opgesteld door het Finse bedrijf Greenstep en voldoen aan de normen EN 15804+A2, ISO 14025 en ISO 21930. De norm EN 15804+A2, breed erkend binnen de bouwsector, is bijzonder relevant voor onze producten vanwege de nauwe aansluiting bij de bouwsector. Hoewel onze producten technisch gezien geen bouwproducten zijn, biedt deze norm een krachtig en consistent raamwerk voor het beoordelen van milieu-impact gedurende de gehele levenscyclus.
Elke verklaring hanteert een “cradle-to-gate”-benadering, waarbij alle fasen van de productlevenscyclus worden meegenomen, inclusief de afvalfase en de verwerking na gebruik, met erkenning voor de uitstoot van biogene koolstof als onderdeel van onze “cradle-to-grate”-verantwoordelijkheid.

Hoe EPD’s jou helpen
Transparantie is een kernwaarde binnen onze filosofie. Door het delen van EPD’s voldoen we niet alleen aan de geldende normen in de sector, we gaan er zelfs voorbij. Zo bieden we klanten en partners een helder inzicht in onze werkwijze en de bewuste keuzes achter elk product. Deze openheid onderscheidt ons: speelplekken die zijn ontworpen voor plezier en veiligheid weerspiegelen tegelijkertijd onze inzet voor duurzame verantwoordelijkheid en milieubewustzijn.

Fasen van de levenscyclus in Lappset’s EPD’s
De Environmental Product Declarations (EPD’s) van Lappset geven een volledig beeld van de levenscyclus van het product. Alle fasen worden meegenomen, van de voorbereiding van grondstoffen tot afvalverwerking en zelfs verder, voor maximale transparantie binnen onze duurzaam verantwoorde werkwijze.
Opgenomen fasen in de EPD:
- Productiefase
- Assemblagefase
- Gebruiksfase
- Einde-levensduurfase
- Voordelen buiten de levenscyclus (systeemgrenzen)*
Elke fase toont aan hoe Lappset zich inzet voor producten met een lange levensduur en duurzame kwaliteit, waarbij de milieu-impact zorgvuldig wordt gemeten en vastgelegd.
Speeltoestellen voor een duurzame toekomst
3 EPD’s, één doel
Om het EPD-proces duidelijk uit te leggen, hebben we drie kenmerkende producten geselecteerd uit verschillende productgroepen. Deze producten zijn bewust gekozen vanwege hun formaat en het gebruik van uiteenlopende materialen. Daardoor geven ze een compleet en realistisch beeld van de milieu-impact van onze producten. Zo maken we inzichtelijk welke keuzes we maken in ontwerp en materiaal, en welke gevolgen die hebben voor mens en milieu.
1. Flora – Spreukelheuvel
Spreukelheuvel is een klimtoestel met meerdere niveaus die zich moeiteloos aanpast aan de fantasie van kinderen of het nu een heksenhuis is of een knusse boerderij. Dankzij het lage plafond en de transparante vloeren biedt het toestel spanning én overzicht. Meerdere ingangen en uitgangen stimuleren beweging, ontdekking en veilig spelenderwijs verkennen.
2. Halo Cubic
Met een hoogte van bijna 8 meter is Cubic een uitdagende klimstructuur met drie niveaus, speciaal ontworpen voor avontuurlijke klimmers. Transparante vloeren en dubbele buisglijbanen dagen kinderen uit om hun grenzen te verleggen. Het ontwerp brengt hoogte en spanning samen, en stimuleert gebruikers om zichzelf uit te dagen in een veilige speelomgeving.
3. Finno – Multifunctionele Toren
De Finno Multifunctionele Toren is ontworpen voor kinderen van verschillende leeftijden en vaardigheidsniveaus. Het toestel combineert meerdere speelniveaus en toegangen. Dankzij lage en hoge platforms, klimmuren, netten, glijbanen en palen stimuleert het zowel kracht als evenwicht, en nodigt het uit tot samenspel. Het veelzijdige ontwerp maakt gelijktijdig spelen voor veel kinderen mogelijk ongeacht hun niveau of mogelijkheden.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
"*" geeft vereiste velden aan
Met het invullen geef ik Lappset toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Lappset heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de AVG-wetgeving.